Tartaletka z farszem pieczarkowo - indykowym z musem z zielonego groszku i puree z dyni

Tartaletka z farszem pieczarkowo - indykowym z musem z zielonego groszku i puree z dyni

Autorkami przepisu są uczestniczki II Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego “Pieczarka ma Moc” dla uczniów klas gastronomicznych. Zofia i Nadia są uczennicami Zespołu Szkół Ponadpodstawowych im. Franciszka Ratajczaka w Kościanie.  
Autor Zofia Kaczmarek i Nadia Szeląg
Drukuj > Udostępnij >
Wybierz przepis
Kruche ciasto Farsz Mus z zielonego groszku Puree z Dyni Dekoracja

Składniki

  • 250 g mąki pszennej
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 żółtka
  • 100 g masła 

Przygotowanie

Zobacz film Zofii i Nadii i dowiedz się jak przygotować to danie!

 

Składniki

  • 5-6 pieczarek białych średnich
  • 500g piersi z indyka
  • 100 ml białego wina
  • Sól, pieprz 

Przygotowanie

Zobacz film Zofii i Nadii i dowiedz się jak przygotować to danie!

 

Składniki

  • 240 g groszku
  • 3 łyżki śmietany 18%

Przygotowanie

Zobacz film Zofii i Nadii i dowiedz się jak przygotować to danie!

 

Składniki

  • 1kg dyni
  • Masło
  • Sól, pieprz
  • 2 łyżki śmietany 18%

Przygotowanie

Zobacz film Zofii i Nadii i dowiedz się jak przygotować to danie!

Składniki

  • 2 brązowe pieczarki
  • 4 mini pieczarki
  • Bazylia
  • Nasiona słonecznika

Przygotowanie

Zobacz film Zofii i Nadii i dowiedz się jak przygotować to danie!

Obejrzyj film z procesu przygotowania

Patronat

Nasi Partnerzy

Zapraszamy do współpracy

© Copyrights 2024 PIECZARKA MA MOC | Created by Lightmoon & Idea-solution || Polityka prywatności