Zamknij Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Polityka prywatności

Siekane kotlety z pieczarkami, serem i młodą cukinią

talerz

Siekane kotlety z pieczarkami, serem i młodą cukinią. To pomysł na smaczne, soczyste i kusząco pachnące kotleciki, które robi się naprawdę bardzo łatwo. Cukinia oraz pieczarki wpływają na soczystość kotlecików, a pieczarki podkreśliły dodatkowo walory smakowe. Pieczarka Ma Moc. Kilka składników które naprawdę świetnie ze sobą pasują. 

Potrzebujemy: 

  • 0,5 kg fileta z indyka lub kurczaka
  • 1 mała młodziutka cukinia
  • 100 g pieczarek
  • 3 jajka klasa „M”
  • 3 łyżki mąki
  • kilka listków świeżej bazylii
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka przyprawy do gyrosa
  • 50 g startego sera żółtego 
  • olej do smażenia 

Przygotowanie:

Do miski wrzucamy pokrojonego fileta w małą kostkę a następnie posypujemy przyprawą gyros. Mieszamy i zostawiamy tak na 10–15 min. by mięso się zamarynowało w przyprawie. Między czasie oczyszczamy i kroimy pieczarki a także myjemy i kroimy w małą kostkę cukinie wraz ze skórką. Pokrojone pieczarki i cukinie wrzucamy do mięsa, dodajemy sól, pieprz do smaku, posiekane listki świeżej bazylii a także wbijamy jajka. Całość dokładnie mieszamy a na końcu dodajemy mąkę i ponownie mieszamy. Nakładamy łyżką gotową masę na patelnię i smażymy z obu stron na rumiano na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju – tak by w niej nie pływały.

Zobacz pozostałe przepisy

Pitivier – ciasto francuskie faszerowane pieczarkami, dynią i soczewicą
Babka ziemniaczana z pieczarkami volute grzybowe i zimowe warzywa
Aranchini z pieczarkami i skórką z cytryny
Zupa rybna z pieczarkami i koprem włoskim
Gofr pieczarkowy z pastą cebulowo-pokrzywową
Risotto Pieczarkowe – ziołowo-kremowe ze złocistymi pieczarkami
Tartaletka z farszem pieczarkowo - indykowym z musem z zielonego groszku i puree z dyni
Roladka z aromatyczną pieczarką, sosem z suszonej śliwki, puree z marchewki, pierożkami z kaszą gryczaną i pieczarkami
Pieczarkowy creme brulee z konfitowanymi boczniakami i sosem bazyliowym
Lasagne z białą kiełbasą i koprem włoskim, chili i skórką z cytryny.
Ziemniaczane farszynki nadziewane farszem pieczarkowym
Pieczarkowy „pokuczaj”
Wegetariańskie kotlety z pieczarek, ziemniaków i soczewicy
Tatar z pieczarki brunatnej
Bulion z pieczonego kurczaka | Przepis Grzegorza Łapanowskiego
Chrupiący pstrąg z sosem romesco, tarteletką grzybową i ziołami | Przepis Grzegorza Łapanowskiego
Zapiekanka z pieczarkami
Beet wellington | Przepis Grzegorza Łapanowskiego
Pieczarka faszerowana kaczką
Pieczarkowe Wybrzeże
Kaszotto z pieczarkami oraz gołąbki z farszem warzywnym
Bliny z pastami pieczarkowymi
Wytrawne kaczuszki z pieczarkami
Pieczarkowa pizza
Domowe marynowane pieczarki
Risotto z pieczarkami i parmezanem. Przepis autorstwa Grzegorza Łapanowskiego
Galareta drobiowa z dodatkiem pieczarek
Krokiety ze słodkiej kapusty z pieczarkami
Spaghetti ze szpinakowym pesto, pieczarkami i cukinią
Polędwiczka a la Wellington
PIECZARKO- BURGER
Kaszubska pieczarka faszerowana rilette z dorsza, z palonym porem
Polędwiczka wieprzowa w sosie pieczarkowym z puree ziemniaczanym (ok. 90 min.) Przepis Grzegorza Łapanowskiego
Kotlety siekane z pieczarkami wg. przepisu KGW w Wielichowie
Fusili z pieczarkami i cukinią (ok 30 min.) Przepis autorstwa Grzegorza Łapanowskiego
Sandacz duszony z pieczarkami i winem (ok 50 min.) Przepis autorstwa Grzegorza Łapanowskiego
Kulebiak z łososiem, młodą kapustą i pieczarkami (ok 50 min.) Przepis Grzegorza Łapanowskiego
Krem pieczarkowy
Zupa gulaszowa z pieczarkami wg. KGW w Gradowicach
"Pieczarkowa niespodzianka" wg KGW w Śniatach
Mielone z pieczarek - wg. KGW Wilkowo Polskie
Pieczarkowe uszka na jajecznym cieście - Przepis Magdaleny Wojtanowicz
Przepis na sos z pieczarek portobello - przepis Kamili Dumki
Pieczarkowa potrawka z kurczaka - Przepis Magdaleny Wojtanowicz
Stir fry z pieczarkami i tofu, z makaronem ryżowym i fistaszkami - przepis Grzegorza Łapanowskiego
Soczyste mielone z pieczarkami - przepis Magdaleny Wojtanowicz
Pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami - przepis Magdaleny Wojtanowicz
Zapiekanki z pieczarkami ze szczypiorkiem
Naleśniki z pieczarkami i żółtym serem
Schab duszony z pieczarkami
Pieczarkowe Spaghetti Bolognese
Pieczarkowe Spaghetti
Szybkie gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem pieczarek
Pierogi z pieczarkami
Farsz z pieczarek, kaszy gryczanej i dodatkiem żółtego sera
Łazanki z młodej kapusty z dodatkiem pieczarek i koperku
Proziakowe zapiekanki
Najlepsza domowa pizza
Kotlety ryżowo–szczypiorkowe z sosem pieczarkowym
Pieczarkowy krupnik
Pieczarkowa fasolka po bretońsku
Schabowe roladki z pieczarkami zawinięte w boczek
Kotlet schabowy z pieczarkami
Koktajl pieczarkowy z nutą natki pietruszki
Warzywny pasztet z młodej cukinii i marchewki z dodatkiem pieczarek oraz świeżej bazylii
Szakszuka z pieczarkami i cukinią
Żurek z pieczarkami
Siekane kotlety z pieczarkami, serem i młodą cukinią
Mielone z cukinią, pieczarkami oraz dodatkiem płatków owsianych
Śledzie w sosie tatarskim z marynowanymi pieczarkami
Zupa pieczarkowo-cebulowa - przepis Grzegorza Łapanowskiego
Stek z pieczarkami, z makaronem w sosie porowo-serowym
Krakers z pieczarką