Pieczarkowe Spaghetti

Pieczarkowe Spaghetti

Pieczarkowe spaghetti to pomysł na proste, szybkie i pyszne danie składające się z niewielkiej ilości składników. Główną rolę w tym daniu grają pieczarki z których przygotowany jest aromatyczny sos do makaronu spaghetti. Niewiele składników a jak pysznie i znów Pieczarka Ma Moc.
Autor Magdalena Wojtanowicz
Drukuj > Udostępnij >
Wybierz przepis
Danie główne

Składniki

  • makaron spaghetti
  • 0,5 kg pieczarek
  • 1 mała cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • olej
  • sól, pieprz
  • tymianek
  • 50 ml śmietanki kremówki 30 %
  • posiekany świeży koperek
  • posiekana świeża natka pietruszki

Przygotowanie

  1. Cebulę oraz czosnek obieramy i drobno w kostkę siekamy.
  2. Wrzucamy na dużą patelnie z niewielką ilością oleju i podsmażamy chwilkę aby się zeszkliła a następnie dodajemy oczyszczone i pokrojone pieczarki.
  3. Całość razem dusimy na średnim ogniu, po czym wlewamy śmietankę i całość dokładnie mieszamy.
  4. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz tymiankiem.
  5. Dusimy do momentu aż sos się nam lekko zagęści i odstawiamy z ognia.
  6. Makaron gotujemy al’dente. Ugotowany gorący makaron przekładamy do patelni z sosem i dokładnie wszystko razem mieszamy wraz z 2-3 łyżkami wody od makaronu.
  7. Gotowy makaron wykładamy na talerz i posypujemy obficie posiekanym świeżym koperkiem oraz posiekaną natką pietruszki.

Patronat

Nasi Partnerzy

Zapraszamy do współpracy

© Copyrights 2024 PIECZARKA MA MOC | Created by Lightmoon & Idea-solution || Polityka prywatności